hírlevél
név:
e-mail:
támogatók


galéria
Miss Fit 2011 - Döntő
Következő versenyző
Sztárcsevics János
Kategória: Az év Prezentere ELITE - férfi
Intereten 1 szavazatot tudsz adni kategóriánkként.
SMS-t korlátlanul tudsz küldeni a 06-91-332-488 számra a versenyző kódjával . Minden sms 2 szavazatot ér.
Az sms díja: bruttó 155 Ft. (Az sms szolgáltató Ügyfélszolgálati száma: 06-1-371-4820).

SMS kód: presenter szjanos


Mohács!
Mit jut eszedbe, ha meghallod? Valószínűleg a mohácsi vész, vagy az a mondás, miszerint, „több is veszett Mohácsnál”. Van azért más is „Nekünk Mohács kell”.
Ez már közelít ahhoz, ami manapság Mohácson, ebben a 20.000 lelket számláló kisvárosban többeket foglalkoztat. Egy jelenség, egy mozgalom, mely egy személyhez kötődik. Az Ő tevékenységének köszönhetően, a fitnesz sport Mohácson, azon belül is a Tae Bo edzések, rövid idő alatt, hihetetlen népszerűségre tettek szert.

Edző ’bá, ahogy sokan szólítják, János, ahogy nevezik, és Sztárcsevics János, ahogy országosan ismerik. Korából adódóan, született 1956. július 25.-én, hosszú, sikeres és egyben kacskaringós sport múltra tekinthet vissza. Egy korábbi interjúban, így összegezte a sokéves pályafutását:

„Még ifjú koromban kezdtem el foglalkozni az evezős-sporttal, (másra nem volt lehetőség) de beleszerettem, és mind a mai napig hűen ki is tartottam emellett.
Először az ifjúsági majd a felnőtt evezős válogatott tagjaként igyekeztem az elvárásoknak megfelelni itthon és külföldön egyaránt.
Miután a “Magyar Népköztársaság Érdemes Sportolója” címet megkaptam és néhány országos bajnokságot nyertem, 1984-ben külföldre távoztam és letelepedtem Németországban (az akkori NSZK-ban).

Ami az evezést illeti, itt sem nyugodtam és 1986-ban a német, majd a nemzetközi Belga bajnokságot, 1987-ben Észak-Westfália legjobb sportolója ezüst fokozatát megnyerve, abbahagytam aktív evezős pályafutásom. 1998-ban már ‘veteránként’ vettem részt az evezős Világ- és Európa - bajnokságokon, ahol aktív éveim frusztrációjától fűtve, több aranyéremmel gazdagítottam éremgyűjteményemet.
Közben, 1990-től belekóstoltam a fitnesz sport szépségeibe, s azóta is hivatásszerűen foglalkozom ezzel a sportággal.

Németországban az egyik legnevesebb Fitnesz akadémián, BSA Deutschland, megszereztem a Fitnesz-edzői, majd az Olympic Akadémián a Fit Bo, Power Box és a Concept 2 Iskolájában, Hamburgban a Team Rowing (csapatevezés) edzői képesítéseket, valamint 3 évet Tae Kwon Do-ztam. Emberkínzó, zsírégető és alakformáló órákat tartottam, és az utóbbi években már személyi edzőként tevékenykedtem. 2006. június 1-jén haza települtem Magyarországra, Mohácsra”.


Miért kezd el valaki 50 évesen, a sikert illetően kétes kimenetelű vállalkozásba, hiszen Mohácson eddig nem volt tömeges fitnesz edzésre érdeklődés?
A kérdés joggal merül fel, de csak abban az esetben, ha nem ismered az edzőt, Sztárcsevics Jánost.
Mi a motiváció akkor, amikor nem törődve észszerűséggel, logikus érvekkel
Tae Bo edzéseket kezd el tartani Mohácson?

János az alábbiakban, így beszélt erről:
„Azért teszem, amit teszek, mert szeretem, mert „fiatal vagyok, fiatalon tart”! Szeretem, ha boldog, jókedvű emberek vesznek körül és a legnagyobb öröm számomra, ha ehhez a boldogsághoz, örömhöz én is hozzájárulhatok.
Mikor hazatelepültem láttam mennyi a "pszichésen kiégett" ember, a depresszió, egyre több a túlsúlyos, már fiatal korban, fiuk lányok hatalmas pocakot tolnak maguk előtt a mozgáshiány és a helytelen táplálkozásból kifolyólag, egyre terjed a frusztráció, az agresszivitás!
A sport sok betegségre gyógyszer. Napjainkban megdöbbentő milyen sok a betegség és a beteg ember. Milyen sokan állnak sorban, az orvosnál, ill. a patikákban!
Amikor sportol valaki egyrészt felszabadultabbnak érzi magát, a mozgás által termelődnek a boldogsághormonok. Ha valaki elkezd a tornateremben nap, mint nap hajtani leküzdve a fáradtság korlátait, akkor az élet más területein is sokkal jobban és könnyebben tud majd helytállni. A sport erőt ad és gyakran előfordul, hogy a testileg lemerült, kimerült állapotban világosodik meg az elme és olyan problémákat, feladatokat is sikerül megoldani, amivel előtte egész nap hiába gyötörte magát és egyáltalán nem látott kiutat. Sokszor kevés csak sportolni, de ez egy jó kezdet egy átálláshoz egy jobb minőségű életmódhoz, "segít felgöngyölni a szőnyeget és nagytakarítást végezni" minden téren. A helytelen táplálkozási szokások- a rossz beidegződések megváltoztatása mind nagyon fontos ezek felismerése és a tenni akarás elkezdése”.

Fanatikusan hisz abban, amit tesz. A munkáját illetően maximalista, ez párosul azzal a kivételes képességgel, amivel az edzésre látogatókat nap, mint nap megdolgoztatja.
Az edzések kemények, nincs pardon, itt a mozgásról szól az óra. Nincs locsi-fecsi, nincs üres járat, az óra folyamatos mozgással telik el. Edző ’bá népszerűsége töretlen, attól függetlenül, hogy az óráin nincs kegyelem. Személyes varázsából adódóan olyan mágnes effektust generál maga körül, amitől a „harcosok” nagy számban látogatják az edzéseit. Fanatizál, bíztat, elismer, győzköd, odafigyel, humorizál, folyamatosan ad magából, áldoz másokért, amit manapság kevesen tesznek meg önzetlenül. Munkája révén egy olyan ügyet szolgál, amit egészségnek, sportnak, jó közérzetnek, lelki egyensúlynak, harmóniának is nevezhetünk.
János olyan pedagógiai érzékkel közelít az emberekhez, hogy ezt csak ösztönösen, ebből adódóan minden görcsös erőlködés nélkül képes tenni. Ebből adódóan a mozogni vágyók hétről hétre, napról napra visszajárnak az edzéseire, töltődni, izzadni, izomlázat összeszedni, egy jót kacagni, fejlődni a fekvőtámasz, a hasizom, a rúgások, ütések kivitelezésének egyre jobb technikáját produkálva.
Edzései alkalmával a tornatermet olyan kivételes, megfoghatatlan hangulat járja át, ami akkor és ott természetes. Több esetben előfordult már, hogy akik rendszeresen látogatták János óráit, és továbbtanulás, elköltözés, vagy más okból kifolyólag, jelenleg nem tudnak az edzésein részt venni, - saját elmondásuk alapján - azóta nem találják meg más városban, más edzőnél, azt a mohácsi, Sztárcsevics János által, a Tae Bo edzésekre jellemző, egyedi hangulatot. Többen családostul járnak edzésre, férj, feleség, gyerekek. Generációk találkoznak az órák alkalmával, hiszen a gyermekkorúaktól, a tini lányokon át, a többgyermekes anyukák, férjek, nagymamák küzdik végig az órákat. János óráin nem lehet kilógni a sorból, azért nem, mert mindenki oda tartozik, lehet kezdő, gyengébb fizikumú, vagy tapasztalt, fiatal, erős „harcos”. Természetes tehát, hogy minden résztvevő a saját erőnlétének megfelelően harcolja végig az órát. Békésen megfér egy teremben minden korosztály,
Edző ’bá hangsúlyozottan figyel arra, hogy az edzésein mindenki átélhesse a mozgás örömét.
János az edzéseken felül rengeteg időt, energiát szentel a „harcosaira”. Többen keresik meg, és nem csak az edzések hatásmechanizmusával, táplálkozási tanácsokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekkel. Magánéleti, gyermeknevelési, munkahelyi problémák, a mindennapi élet gyűrődési kerülnek megbeszélésre.

Hogy van erre energiája?
Edzéseken kívül változatos és színes programokat szervez, ezzel is folyamatos mozgásban tartva a „harcosait”. Az idén megszervezte az első Tae Bo bált, olyan sikerrel, hogy a folyatatás kötelező. Nemzetközi edzőtáborok szervezése, immár második alkalommal, olyan hangulattal, ami leírhatatlan. Az idén Erdélyben, csodálatos környezetben lesz ismét lehetőség az aktív pihenésre. Street Tae Bo, sokak kételkedése ellenére megcsinálta a „harcosaival”, ezzel is bizonyítva, hogy kivételes képessége van a csapatmunkához. Helyi, régiós, nemzetközi edzők részvételével egész napos „fitness day”, hamisítatlan aréna hangulattal. Saját kezdeményezéssel, vagy felkérésre már több alakalommal mutatott példát „harcosaival” együtt az összefogásra. Jótékonysági adakozás, mozgással egybekötve, helyi rászorulók megsegítésére. A mozgás népszerűsítésére az ország több pontján láthatták már a fellépő csapatát, ahol pár perces koreográfiával mutatja be a Tae Bo lényegét. Olyan weblapot (www.fatkiller.hu) hozott létre ahol mindenki kedvére olvasgathat az egészségről, a helyes táplálkozásról, a mozgásról, az emberi és párkapcsolatokról. Képek, videók láthatóak az egyesület életéből, mert azt is tudni kell, hogy János létrehozta a Star Fitt Egyesületet, és így hivatalosan bejegyzett szervezetként működik a csapata. A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül, egy pici betekintésre ad lehetőséget a mohácsi fitnesz életet illetően.
A lényeg azonban az edző személye, mert Ő a motorja, a lelke ennek a közösségnek.
Ha ezek után meghallod, hogy Mohács, akkor talán a gyászos emlékű csata történelmi eseményei után, most más Sztárcsevics János edző és a „harcosai” is eszedbe jutnak.
hirdetés
partnereink
aktuális háttérképek beállítás kezdőlapnak írj nekünk! impresszum médiaajánlat