hírlevél
név:
e-mail:
támogatók


galéria
Miss Fit 2011 - Döntő
Következő versenyző
Bálint János
Kategória: Az év Prezentere - Body & Mind - férfi
Intereten 1 szavazatot tudsz adni kategóriánkként.
SMS-t korlátlanul tudsz küldeni a 06-91-332-488 számra a versenyző kódjával . Minden sms 2 szavazatot ér.
Az sms díja: bruttó 155 Ft. (Az sms szolgáltató Ügyfélszolgálati száma: 06-1-371-4820).

SMS kód: presenter bjanos

Mottó:

Az egyetlen dolog, amit a Világban igazán meg tudunk változtatni, önmagunk vagyunk - ezzel azonban az egész Világot meg tudjuk változtatni.


Magamról:

Bálint János - a Purnam Yoga & Selfness alapítója, a Himalájai Jóga Tradíció okleveles jógaoktatója, alternatív mozgás és masszázsterapeuta, sportmenedzser, a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karának jógatanára , A Holisztikus Oktatási Központ AMM képzésének jógaterápia oktatója, a Napidoktor.hu és a Wellness Café szakértője.

1972-ben születtem.
14 évesen a buddhizmussal és a harcművészetekkel kezdtem a keleti gondolkodással való ismerkedést. Ebben az időszakban kezdtem el jógázni Dr. Ridegh Sándor vezetésével annak érdekében, hogy jobban bírjam a karate edzések megpróbáltatásait, s mert az idegrendszerem elég érzékenynek bizonyult.
Ettől kezdve lényegében folyamatosan gyakorlom az ászanákat, a légzőgyakorlatokat és a meditációs technikákat.

21 éves koromban költöztem Pécsre, ahol találkoztam életem egyik meghatározó alakjával, a 6. danos Suzuki Kimiyoshi mesterrel, aki mellett a következő három év majd minden napján tanultam a tisztaságról, erényről és egyenességről a Goju-ryu karate, az Aikido és a Kendo mellett.
Még itt Pécsett letettem a karate edzői vizsgát, majd ezt követően jelentkeztem a Testnevelési Egyetem Sportmenedzser szakára.
A TF-en találkoztam egy újabb mentorommal, Dr. Kiss Jenő professzorral, akitől az életről való tudnivalókat hallgattam sok éven át.

2000-ben egyik alapítója voltam a Padma Jógastúdiónak, és majd 10 éven keresztül vezettem. Itt mélyültem el a jóga tanításában és szereztem tapasztalatot a jógaoktatók képzésében is.
Ebben a 10 évben több mint 5000 általános jóga órát tartottam és ezen felül közel 1000 foglalkozást jógaoktatóknak.

Tanultam 7 évig a Yesudián módszere alapján, majd 4 évet a Jóga a Mindennapi Életben rendszer szerint gyakoroltam. Ezután ismerkedtem meg az Iyengar jógával egy amerikai barátom révén, majd 6 éven át Csendes Erzsébettől tanultam a módszer szerint és eltökéltem, hogy Iyengar jógaoktató leszek. El is kezdtem a képzést 6 év gyakorlás után, majd egy félévvel később abbahagytam. Ennek az volt az oka, hogy szívem a Himalájai tradíció iskolájába húzott, s így át is jelentkeztem oda. Azóta ebben az iskolában tanulok nagy szeretetű tanáraimtól, mesteremtől és gurumtól.

Hitvallás:

A jóga tanítás számomra az önkifejezés módja. Egyszerre munka, hivatás, tanulás, művészet. A jóga gyakorlása gyermekkorom óta folyamatosan jelen van az életemben, így lényegében a Világ megismerésével és az élet megismerésével együtt járt számomra önmagam fejlesztése és megismerése is. Ezért van az, hogy a Világra és önmagamra egy szorosabb egységként gondolok, amely egységben folyamatos tükröződés és harmónia van. Ahogy a Világ változik, úgy változik az ember is belül, s ahogy az ember változik, úgy változik a Világ körülöttünk. Így ha elérjük a belső békét, békésebbé tehetjük a Világot is magunk körül.
hirdetés
partnereink
aktuális háttérképek beállítás kezdőlapnak írj nekünk! impresszum médiaajánlat