hírlevél
név:
e-mail:
támogatók


galéria
Miss Fit 2011 - Döntő
fitközpont
Készülj Katus Attila tippjeivel a téli edzésekre


A Testébresztő programsorozat, amely az elmúlt 6 év alatt több mint 2 millió résztvevőt mozgatott meg 500-nál is több rendezvényen, a hetedik Coca-Cola Testébresztő FITweekkel most újabb állomásához érkezett. Katus Attila, a Coca-Cola Testébresztő Program nagykövete ismét a kezdeményezés mellé állt és segít felkészülni a téli edzésekre, hogy neked is sikerüljön megőrizned a csúcsformádat.

A téli időszakban kedvezőtlen hatással van egészségre, hogy mindenki többet eszik, miközben kevesebbet mozog. Mindezek hatására az anyagcsere lelassul, és a pluszkilók szinte észrevétlenül gyűlnek. „Tudatos egészségszemlélettel azonban megőrizheted a lendületedet, miközben a sport és a megfelelő táplálkozás hatására a hangulatod is sokat javulhat.” – mondta Attila, akit 2010-ben az év prezentere és az év személyi edzője díjjal ismertek el a Presenter of the Year ELITE versenyén. Kövesd tippjeit, hogy ősszel és télen is jól érezd magad a bőrödben!

Hangolódj át!
A természetes fényre és a jó levegőre télen még nagyobb szüksége van a szervezetünknek. Ezért mindenképpen tölts sok időt a szabadban, amikor csak teheted. A természetben végzett, egészségi állapotodnak megfelelő testmozgás sokszorosan megtérül. Nem csak fizikailag, de lelkileg is jobban érzed majd magad.

Frissülj fel tudatosan!
Tudtad, hogy a levertség, fáradtság, éhségérzet leggyakrabban a dehidratáció jele? Ha nem csak akkor figyelsz oda, hogy elegendő folyadékot fogyassz, amikor megszomjazol, elkerülheted ezeket a kellemetlen tüneteket. Ráadásul, ha eleget iszol, még az éhségérzeted is csökken.

No stressz!
Az első utad ne a hűtőhöz vezessen, amikor hazaérsz! A felgyorsult tempó, a stressz miatt ilyenkor észre sem veszed, hogy jóval több energiát viszel be, mint amennyit később felhasználsz. Tölts el inkább egy fél órát beszélgetéssel, zenehallgatással, bármivel, ami kikapcsol – kevésbé stresszesen könnyebben kikerülheted ezt a csapdát.

Keresd a lehetőséget!
Hajlamos vagy rá, hogy télen többet egyél, ráadásul az aktív programok helyett pihenéssel töltöd a szabadidőd? Itt ismét a tudatosság lehet a megoldás. Keress sportprogramokat, kutasd fel, milyen lehetőségek vannak a környéken, vagy egyszerűen csak fordíts némi figyelmet az öltözködésre, és mozdulj ki hidegben is minél többet. Ha épp rosszabb az idő, akkor látogass el a legközelebbi sportközpontba.

Pörgesd a motort!
A lelassult anyagcserét az izomzat erősítésével pörgetheted fel. Az edzőterem azért ideális ebben az időszakban, mert a fitnesz gépeket kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. Sokkal hatékonyabban, gyorsabban fejlesztheted így az izomrendszered, mint például ha kocogni indulnál. A gépek ráadásul vezetik a mozdulataidat, így könnyen használhatod őket akkor is, ha még új vagy a teremben.

Moccanj rendszeresen!
A rendszeresség felé az első lépés, ha megtalálod azt a mozgásformát, amely a legközelebb áll hozzád, és örömmel indulsz edzeni. E mellett a barátaid is sokat segíthetnek! Ha együtt mentek edzeni, nagyobb a sikerélmény. Együtt, jó hangulatban könnyebben szokásoddá válik majd a mozgás, olyannyira, hogy le sem akarsz majd állni.

Találkozunk a Coca-Cola Testébresztő FITweeken!

További hírek a Testébresztő programokról:
www.facebook.com/testebreszto

hirdetés
partnereink
aktuális háttérképek beállítás kezdőlapnak írj nekünk! impresszum médiaajánlat